Gladde stalroosters?

Last van gladde stalroosters? Dat kan voor vervelende problemen zorgen. De mestrobot werkt niet meer goed en koeien kunnen uitglijden. Roosterbevochtiging biedt hiervoor de oplossing.

Laat je gegevens achter
Ontvang vrijblijvend advies
Helpt de mestrobot
Helpt de
Mestrobot
Dankzij roosterbevochtiging blijft de mest smeuïg en loopt de mestrobot of mestschuif nooit meer vast. Zo blijft de stalvloer veilig en hygiënisch.
Volledig automatisch
Volledig
Automatisch
Het systeem kan volledig geautomatiseerd worden. Dat betekent dat je er geen omkijken naar hebt en het waterverbruik geminimaliseerd wordt.
Extra verkoeling
Extra
Verkoeling
Een extra pluspunt is dat de druppels van de roosterbevochtiging voor extra verkoeling voor het vee zorgen. De ligboxen blijven wel altijd droog.

Roosterbevochtiging als oplossing voor de gladde stalvloer

Door warmte en ventilatie in de stal komt het veel voor dat mest te snel opdroogt. Hierdoor blijft er een spiegelglad filmlaagje achter wanneer de mestrobot of mestschuif over de mest heen is gegaan. Koeien kunnen hier lelijk over uitglijden met alle gevolgen van dien. Roosterbevochtiging is de perfecte oplossing om de gladde mestfilm op stalroosters tegen te gaan. Door de loopvloer gelijkmatig en structureel met waterdruppels te bevochtigen, blijft de mest dun waardoor de mestrobot of mestschuif deze gemakkelijk tussen de gleuven kan schuiven. Het resultaat is een veilige en hygiënische loopvloer met een betere beloopbaarheid waardoor klauwproblemen verminderd kunnen worden.

Vele veehouders gingen je voor

Je bent helaas niet de enige met last van gladde stalroosters. Vele veehouders hebben inmiddels de oplossing gevonden in roosterbevochtiging. Wij hebben momenteel al meer dan 300 stallen mogen voorzien van deze oplossing voor gladde mestroosters. Nieuwsgierig naar het systeem? Wij kunnen je altijd in contact brengen met een enthousiaste collega in de buurt, zodat je daar een kijkje kunt nemen.

Veehouder locaties

Wat andere klanten zeggen

Staat je antwoord er niet tussen?

Heb je een vraag over gladde stalroosters en heb je het antwoord nog niet gevonden? Neem dan contact met ons op of lees de veelgestelde vragen over roosterbevochtiging en gladde stalvloeren.

De voordelen van het roosterbevochtigingssysteem

Het roosterbevochtigingsysteem is een druppelsysteem en verbruikt aanzienlijk minder water gebruikt dan een sproeisysteem. Het systeem wordt aangestuurd door een beregeningscomputer. Hiermee kun je de stal opdelen in zones en dus afhankelijk van de situatie instellen dat een bepaalde mestgang minder bedruppeld wordt dan de andere. Het druppelsysteem wordt uitsluitend boven de loopvloer gehangen, waardoor de ligboxen droog blijven. Bovendien blijven de uiers van de koe droog, omdat het druppelsysteem aan het dak hangt.

  • Laag in waterverbruik
  • Eenvoudig aan te sturen
  • Makkelijk onderscheid te maken in zones
  • Droge ligboxen
  • Droge uiers
Gladde stalvloeren

Geen last meer van te gladde stalroosters?
Neem contact op

Wil je graag voorgoed afrekenen met gladde stalroosters en aangekoekte mest? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor roosterbevochtiging in jouw stal te bespreken. Het systeem is toe te passen in iedere soort stal. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als bestaande stallen.