Vastlopende mestrobot?

Een mestrobot bespaart je veel tijd en zorgt voor een hygiënische stal. Door de droogte in de stal en de aangekoekte mest, kan deze mestrobot vastlopen en dat zorgt voor veel problemen. Met roosterbevochtiging is dit verleden tijd.

Laat je gegevens achter
Ontvang vrijblijvend advies
Helpt de mestrobot
Helpt de
Mestrobot
Roosterbevochtiging zorgt voor een smeeuïge mest. Hierdoor loopt de mestrobot of mestschuif nooit meer vast. De stalvloer blijft veilig voor de koeien en hygiënisch schoon.
Volledig automatisch
Volledig
Automatisch
Het systeem kan volledig geautomatiseerd worden. Je hebt er geen omkijken meer naar en het waterverbruik wordt geminimaliseerd.
Extra verkoeling
Extra
Verkoeling
Een extra pluspunt is dat de druppels van de roosterbevochtiging voor extra verkoeling voor het vee zorgen. De ligboxen blijven wel altijd droog.

Roosterbevochtiging als oplossing voor de vastlopende mestrobot

Een mestrobot scheelt je een hoop tijd en arbeid en is daarom niet meer weg te denken uit de moderne stal. Door een combinatie van warmte en ventilatie in de stal komt het steeds vaker voor dat de mestrobot vastloopt op droge, aangekoekte mest. Deze grote ergernis wil je uiteraard het liefst voorkomen. Je kunt dan denken aan peperdure sproei-installaties voor de stal, maar een dergelijk systeem geeft de droge mest niet de kans om los te weken. De mestrobot gaat na het besproeien direct over de mest heen, met als gevolg dat deze vast kan lopen. Met een roosterbevochtigingsysteem is dit niet het geval. De stal wordt namelijk gelijkmatig en structureel bedruppeld. Met behulp van een beregeningscomputer zal het systeem enkele keren per dag enkele minuten druppels op de roosters laten vallen. De mest krijgt zo niet de kans om aan te koeken en de mestrobot kan probleemloos zijn werk blijven doen.

Vele veehouders gingen je voor

Vastlopende mestrobots vormen een probleem voor vele veehouders. Veel van hen hebben inmiddels de oplossing gevonden in roosterbevochtiging. Wij hebben momenteel al meer dan 300 stallen mogen voorzien van deze oplossing voor vastlopende mestrobots. Nieuwsgierig naar het systeem? Wij kunnen je altijd in contact brengen met een enthousiaste collega in de buurt. Dan kun je daar een kijkje nemen.

Veehouder locaties

Wat andere klanten zeggen

Meer weten over de oplossing voor vastlopende mestrobots?

Heb je een vraag over de mestrobot die vastloopt en heb je het antwoord nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op of lees de veelgestelde vragen over roosterbevochtiging en vastlopende mestrobots.

De voordelen van het roosterbevochtigingssysteem

  • Laag in waterverbruik
  • Eenvoudig aan te sturen
  • Makkelijk onderscheid te maken in zones
  • Droge ligboxen
  • Droge uiers
  • Geen last meer van vastlopende mestrobots
Vastlopende mestrobot

Een slim druppelsysteem

Slimme technologie zorgt ervoot dat het waterverbruik tot een minimum beperkt wordt. Deze technologie verdeelt de stal in zones en per zone kan ingesteld worden hoe vaak en hoe lang er bedruppeld moet worden. Over het algemeen heeft het midden van de stal minder bedruppeling nodig. Deze ligt namelijk verder van de ventilatieschachten af. Er wordt zo nooit onnodig veel water verbruikt.

Droge ligboxen

Het is uiteraard niet de bedoeling dat de ligboxen nat worden tijdens de bevochtiging van de roosters. De druppelleidingen worden daarom op voldoende afstand van de ligboxen boven de roosters gehangen. De dikte en zwaarte van de druppels zorgen, in tegenstelling tot de druppels van een sproeisysteem, ervoor dat deze niet zomaar de ligboxen in waaien.

Financieel voordeel van de oplossing voor vastlopende mestrobots

De combinatie van een mestrobot en roosterbevochtiging levert je 5 punten op voor de Maatlat Duurzame Veehouderij. Het systeem van Rooster Bevochtiging voldoet namelijk aan de eisen die deze Maatlat van 01-01-2021 tot en met 31-12-2022 stelt. Met de roosterbevochtiging ben je in staat om een goed geventileerde stal schoon te houden. De goed werkende mestrobot in combinatie met het systeem draagt bij aan diergezondheid en -welzijn. Aan een dergelijke stal kan financieel voordeel verstrekt worden.

Geen last meer van een vastlopende mestrobot?
Neem contact op

Wil je graag voorgoed afrekenen met aangekoekte mest en voorkomen dat de mestrobot vastloopt? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en komen vrijblijvend langs op locatie om de situatie te bekijken. Het systeem is maatwerk en kan in iedere stal toegepast worden. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als bestaande stallen. Wij staan graag voor je klaar.