Druppelsysteem in de stal

Voor het welzijn van de koe is een goed geventileerde stal van groot belang. Echter, de combinatie van warmte en ventilatie zorgt ook voor nieuwe problemen, zoals aangekoekte mest. Roosterbevochtiging biedt hiervoor de oplossing.

Laat je gegevens achter
Ontvang vrijblijvend advies
Helpt de mestrobot
Helpt de
Mestrobot
Het druppelsysteem van de roosterbevochtiging zorgt ervoor dat de mest smeuïg blijft en de mestrobot of mestschuif nooit meer vastloopt.
Volledig automatisch
Volledig
Automatisch
Dankzij het volledig automatische systeem wordt het waterverbruik geminimaliseerd. Je hebt er dus geen omkijken meer naar.
Extra verkoeling
Extra
Verkoeling
Een druppelsysteem van Rooster Bevochtiging zorgt voor extra verkoeling voor het vee. De ligboxen blijven wel altijd droog.

Met een druppelsysteem blijft de stalvloer ruw

Tijdens hittegolven of warme zomerdagen in het algemeen is het luchten van de stal cruciaal. De combinatie van warmte en ventilatie zorgt echter wel voor nieuwe problemen. Zo wordt de mest dikker en kleverig. Wanneer de mestrobot of mestschuif hier overheen gaat, blijft er een spiegelglad filmlaagje achter op de roosters. Koeien kunnen hier over uitglijden met alle gevolgen van dien. Ook kan een mestrobot of mestschuif volledig vastloepn. Dergelijke problemen kunnen gelukkig eenvoudig verholpen en voorkomen worden door een druppelsysteem in de stal te installeren. De druppels van de roosterbevochtiging zorgen ervoor dat dunne mest dun blijft en opgedroogde mest losweekt van de roosters. Door druppelleidingen boven de mestroosters te plaatsen, kunnen alle roostergangen in één keer bedruppeld worden. Zo kan een mestrobot of mestschuif zijn werk probleemloos blijven doen en kunnen de koeien genieten van schone en veilige roosters.

Het slimme druppelsysteem

Het druppelsysteem kan worden aangestuurd door een beregeningscomputer. Iedere roostergang wordt gezien als een zone die afzonderlijk van elkaar ingesteld kan worden. Zodoende kunnen de roostergangen waar de mest minder snel droogt, minder vaak of lang bedruppeld worden. Door hier slim mee om te gaan, wordt het waterverbruik geminimaliseerd. Doordat de cycli van het bedruppelen volledig geautomatiseerd kunnen worden, heb je er totaal geen omkijken meer naar.

Droge ligboxen dankzij de slimme bedruppeling

Het druppelsysteem wordt aangestuurd door een slimme beregeningscomputer. Door het druppelsysteem ook nog eens slim te plaatsen, zorg je ervoor dat het uiteenspatten van de druppels niet tot aan de ligboxen komt. Zo blijven deze mooi droog. Door de dikte en het gewicht van de druppels waaien deze druppels ook niet zomaar de ligboxen in. Bovendien blijven de uiers van de koe ook droog, omdat het water uitsluitend op de rug van de koe valt.

Vele anderen gingen je voor

Hittestress en droge aangekoekte mest zijn veel voorkomende problemen in de melkvee industrie. Voor deze probleem hebben vele veehouders inmiddels de oplossing gevonden in het druppelsysteem van Rooster Bevochtiging. Wij hebben momenteel al meer dan 350 stallen mogen voorzien van deze oplossing. Meer weten over deze bedruppeling? Wij kunnen je altijd in contact brengen met een enthousiaste collega in de buurt, zodat je daar een kijkje kunt nemen.

Veehouder locaties

Wat andere veehouders zeggen

Staat je antwoord er niet tussen?

Heb je een vraag over ons druppelsysteem en heb je het antwoord nog niet gevonden? Neem dan contact met ons op of lees de veelgestelde vragen over roosterbevochtiging.

De voordelen van roosterbevochtiging

  • Laag in waterverbruik
  • Eenvoudig aan te sturen
  • Makkelijk onderscheid te maken in zones
  • Droge ligboxen
  • Droge uiers
Druppelsysteem

Financieel voordeel

Naast deze voordelen, levert het druppelsysteem van Rooster Bevochtiging in combinatie met een mestrobot of mestschuif ook 5 punten op in de Maatlat Duurzame Veehouderij. Ons huidige druppelsystee voldoet namelijk aan de eisen die gesteld worden door deze Maatlat van 01-01-2021 tot en met 31-12-2022. Met het druppelsysteem ben je in staat om een goed geventileerde stal schoon te houden met de mestrobot waardoor je bijdraagt aan diergezondheid en -welzijn. Aan een dergelijke stal kan financieel voordeel verstrekt worden.

Ook profiteren van de voordelen van het druppelsysteem? Neem contact op

Wil je voorgoed afrekenen met aangekoekte mest, geen last meer hebben van een vastlopende mestrobot en hittestress bij koeien voorkomen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden van ons druppelsysteem en komen vrijblijvend langs op locatie om de situatie te bekijken. Het druppelsysteem is maatwerk waardoor het in iedere stal toegepast kan worden, zowel bij nieuwbouw als bestaande stallen. Wij staan graag voor je klaar.